A falak belső szigetelése alatt azt értjük, hogy a meglévő falakra valamilyen anyagot felerősítünk, a helység jobb hő és hangszigetelése érdekében. A belső szigetelés felrakása hasznos lehet régebbi épületeknél, amelyeket még külső szigetelés nélkül építettek, vagy olyan újabb épületeknél, ahol nem ügyeltek eléggé a külső szigetelésre, vagy esetleg lehetetlen a külső szigetelés felrakása (pl.
tömbházak).

Általánosságban elmondható, hogy a falak belső szigetelése, rosszabb megoldás a külső szigeteléshez
viszonyítva, mivel a falak hidegek maradnak – csak a szoba lesz melegebb – és ezért könnyen kialakulhatnak úgynevezett hőhidak, ahol is lecsapódhat a pára, és penészfoltok jelenhetnek meg. Ez a probléma kikerülhető, ha a munkálatokat szakember végzi el, minőségesen.A kép eltávolítva.

A belső szigetelés felrakásának menete, általában a következő lépésekből áll:

  1. A falfelület előkészítése: mielőtt felraknánk a belső szigetelést, a falakat meg kell tisztítani a
    portól, piszoktól, esetleges más szennyeződéstől.
  2. A megfelelő szigetelőanyag kiválasztása: több fajta anyag, különböző vastagságokban létezik a falak belső szigetelésére, mint például az ásvány vagy kőzetgyapot, a hungarocell vagy polisztirol táblák, faforgács lapok, poliuretán hab stb.
  3. A hőszigetelő lapok felrakása: különböző fajta lapokat, különböző technikákkal erősítenek fel a falra, jellemzően egy rétegben. Sok esetben ragasztóval történik a felerősítés, vagy éppen megfelelő tartókkal.
  4. A falfelület kiegyenlítése: miután a szigetelő lapok felkerültek a falra, annak felületét szükséges kiegyenlíteni, mielőtt még felkerülne a végső bevonat, festék, vagy bármiféle dekorációs technika.
  5. Befejező munkálatok: miután befejeztük a hőszigetelő lapok felrakását, annak elsimítását, felkerülhet a kiválasztott faldekorációs tecnika.
A kép eltávolítva.

Ami a hőszigetelő lapok kiválasztását illeti, fontos figyelembe venni más tényezőket is a hő és hangszigetelési tulajdonságokon kívül. Például egyes anyagok hajlamosabbak penészesedésre, mások kevésbé, egyesek ellenállóbbak a hőnek, mások nem, amely szempontok bizonyos esetekben fontosak lehetnek. Ezért mielőtt hozzáfognánk a belső hőszigetelő anyagok kiválasztásához, fontos lenne felmérni, hogy az adott helyen melyik fajta anyag felelne meg legjobban. Az Izodeko, dekoratív, hőszigetelő, környezetbarát anyaga, szintén jó megoldás lehet a hideg falakra
(bővebb információ itt).

A kép eltávolítva.

Új hozzászólás

Korlátozott HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.