Postavljanje tečne tekstilne tapete Izodeko

Površine na koje se stavlja tečna tekstilna tapeta moraju biti suve i čiste. Ako Vaš zid nije takav, nanošenju obavezno mora da prethodi Priprema podloge.

1. Priprema smese
Izodeko treba pomešati samo s vodom; jedno pakovanje tapete ( ~1kg) sa 7 - 7,5 litara vode. Mešanje je najbolje raditi rukama u plastičnoj posudi uz dodavanje mlake vode. Posle mešanja masu ostaviti 15 - 30 minuta da odstoji, da se vlakna u potpunosti stope. Po isteku vremena treba proveriti da li je smesa spremna za nanošenje. Smesa treba da je ujednačena, bez grudvica, žitka i klizava. Ako nije, treba dodati još malo vode i promešati.

Treba voditi računa da se uvek spremi dovoljna količina materijala za jednu prostoriju, jer naknadnim naručivanjem može doći do male razlike u nijansi.
Jedno pakovanje Izodeko tečne tekstilne tapete prekriva do 4 m2 zida (u debljini od oko 1 mm), u slučaju da je razvlačenje kvalitetno, a zidovi prilično ravni. U suprotnom, ako su površine rapave i talasaste, debljina sloja biće veća, i neće se postići prethodno navedena pokrivenost.

tečna tekstilna tapeta mešanje, tečna tekstilna tapeta mešanje, tečna tekstilna tapeta mešanje

2. Nanošenje
Pripremljenu masu Izodeko tečne tekstilne tapete uzmete iz posude; koliko Vam stane u šaku; pritisnete na zid da izgleda kao tanka pogača i sa našim Izodekovaljkom razvlačite u svim pravcima (kao testo) do željene debljine. Postavljanje može da se radi i sa gletaricom, s tim da je iskustvpo pokazalo da je i u tom slučaju kao završna operacija potrebno ravnanje još mokre mase Izodeko valjkom. Valjak poseduje specijalnu oblogu koja omogućava ravnomerno razvlačenje materijala po površini.
Na manje pristupačnim mestima (iza radijatora, oko ventila, u ćoškovima i dr.) za nanošenje Vam može poslužiti naš mali Izodeko valjak, alatka kao što je špahtla ili neki drugi alat odgovarajućeg oblika.

tečna tekstilna tapeta postavljanje, tečna tekstilna tapeta postavljanje, tečna tekstilna tapeta postavljanje

3. Sušenje
Sa nanošenjem Izodeko tečne tekstilne tapete ne treba žuriti, jer smesa ostaje u posudi sveža i vlažna nekoliko dana. Vreme potrebno za sušenje postavljene tapete iznosi 24 - 48 sati, a zavisi od temperature prostorije i kvaliteta provetravanja.

U slučaju da u jednom danu ne možete da završite celu prostoriju, poželjno je da se jedan zid ili jedna površina uradi do kraja. Sledećeg dana možete da nastavite sa drugim zidom, bez bojazni da će se primetiti sastav.

4. Višak smese
Preostali materijal nakon završetka nanošenja Izodeko tečne tekstilne tapete možete da stavite u zamrzivač za eventualne kasnije popravke.

Ovde možete pogledati snimak postavljanja Izodeko tečne teksitlne tapete.

Error | Izodeko

Error

Error message

  • The specified file temporary://fileMkjIEf could not be copied, because the destination directory is not properly configured. This may be caused by a problem with file or directory permissions. More information is available in the system log.
  • The specified file temporary://filexRQtw7 could not be copied, because the destination directory is not properly configured. This may be caused by a problem with file or directory permissions. More information is available in the system log.
The website encountered an unexpected error. Please try again later.